torsdag 26. januar 2012

Noter i Google bøker

Google bøker, books.google.no, inneholder mange godbiter som er fritt tilgjengelig. Prøv deg fram med ulike søkeord, så dukker det opp mye morsomt.

Nedenfor ser du noter til Mendelssohn sitt oratorium Elijah.



Boka du ser nedenfor, Christmas - its customs and carols, finner du mange noter til korsatser fra side 97 og utover.

onsdag 25. januar 2012

Rekruttering - igjen

De siste ukene har jeg skrivi mye om rekruttering av sangere. Her er en samling ideer som ble postet på ChoralNet for en del år siden. Kanskje du kan finne noe du kan dra nytte av i ditt kor.

mandag 23. januar 2012

Gregorianikk på YouTube

Brukeren SGeorgeAZ har lagt mer ennn 250 videoer med gregoriansk sang på YouTube. Her får du Liber Usualis servert på sølvfat.

 

I videoene ser du notasjonen samtidig som du hører sangen. 

Sjekk ut YouTube-kanalen her: http://www.youtube.com/user/SGeorgeAZ/videos

Rekruttering: Årets beste plakater?

Simon Fraser University Choir i Vancouver, Canada, bruker film som tema for å rekruttere nye sangere. Du kan sjekke ut alle plakatene de har laget for rekrutteringskampanjen sin her: http://www.sfuchoir.ca/image/tid/49

fredag 20. januar 2012

Bring en venn til øvelsen

Denne uka tok medlemmer i Sangkoret Freidig med seg en venn til korøvelsen. "Vennene" lærte et par sanger sammen med koret og neste uke skal de få være med å synge under en konsert. På denne måten håper Sangkoret Freidig å rekruttere nye sangere. Jeg gjetter på at det lykkes. Her får nemlig potensielle nye sangere oppleve både hvordan det oppleves å være på en korøvelse og hvordan det oppleves å synge en konsert. Dette får de kjenne på i løpet av ei uke, og det er helt uforpliktende for dem.

Lekkert gjort!




tirsdag 10. januar 2012

Karaoke på YouTube

Hvis du liker karaoke, har du sikkert oppdaga alle karaokevideoer som ligger på YouTube. Leiter du litt ekstra, finner du YouTube-brukere som legger skikkelig arbeid i å lage singback. Har du en brukerkonto på YouTube selv, kan du abonnere på det de laster opp. Her er to brukere du kanskje kan ha glede av å følge.

Brukeren 023dream (洋楽 karaoke-backing) i Japan lager tradisjonelle videoer for karaoke - altså hvor teksten vises på videoen underveis. Akkompagnementet er ikke perfekt, men mye bedre enn mye av det du får synge til på karaokebarer. Her er et eksempel.



Brukeren chrisbern75 (Christian Rössle) i Tyskland legger ikke så mye arbeid i videoene sine, men desto mer i musikken som han laster opp. Sjekk ut dette for eksempel:



Har du andre favoritter blant YouTube-brukere - nevn dem gjerne i kommentarer.